top of page

Ce faci în Sf. Gheorghe?

Bird watching
Bird watching

Delta Dunării a fost inclusă de UNESCO în patrimoniul său datorită unicității celor 25 de ecosisteme naturale. Rezervația Biosferei Delta Dunării se află pe locul 5 între zonele umede ale Terrei și pe locul 2 în Europa. Ca importanță ecologică este a 3-a din lume. Acest incredibil tărâm al apelor adăpostește peste 300 specii de păsări, nenumărate specii de pești și 1.150 specii de plante. În Delta Dunării se găsește cea mai mare colonie de pelicani din Europa.

press to zoom
Plimbare cu Bicicleta
Plimbare cu Bicicleta

Complexul Delta Marina pune la dispoziția turiștilor biciclete! Poți alege să faci o plimbare până la vărsarea Dunării în Marea Neagră - 2,80 km, o distanță parcursă în aprox. 12 minute. O altă excursie, destul de solicitantă, pentru cei fără experiență, este până la Sulina și se face pe digul ce leagă cele doua localități - 34 km parcurșiîn 2 ore și 30 minute. O altă opțiune este de a pedala până la plaja din Sfantu Gheorghe - 2,86 km parcurși în aprox. 11 minute.

press to zoom
Pescuit
Pescuit

Canalul Tătaru este locul cel mai accesibil din Sfântu Gheorghe unde se distrează toată lumea la pescuit. Nu este departe de sat, cam 20 de minute de mers pe jos. Pescuit complet în acest canal, la știucă, biban, șalău, caras, plătică, crap, fiecare după placul lui. Toată lumea pleacă mulțumită de acolo. ... sau așa pare. Interesant este și pescuitul din barcă pe acest canal, nefiind prea zăpăcit de bărci cu motoare.

press to zoom
Plimbări cu bărcile noastre
Plimbări cu bărcile noastre

Diferite planuri de excursii au fost gîndite pentru a satisface descoperirea locurilor mirifice din Rezervație, în special Melea, Lacul Roșu, Insula Sacalin, Pădurea Letea, plimbări pe mare sau la Sulina oraș și plajă, o escapadă către "civilizația modernă" din această zonă. Aceste excursii pot fi efectuate cu ambarcațiune de agrement, cu pilot/ghid obligatoriu sau cu bărci adecvate anumitor excursii în apă mică.

press to zoom
Plajă
Plajă

Sfântu Gheorghe atrage cu una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice din România. Cu o întindere de 14 kilometri, plaja adăposteşte bovinele sătenilor venite să se adape, precum şi o populatie de câteva zeci de cai sălbatici care, împreună cu cei din pădurea Letea, sunt ultimii din specia lor în Europa.

press to zoom
After hour party
After hour party

Terasa/ Lounge Delta Marina are un concept unic, este self service și este deschisă doar în timpul sezonului de vară. Este singura terasă din Sfântu Gheorghe care are un cuptor pe lemne menit să facă o delicioasă pizza, ciorbă de pește la ceaun cu foc din lemne, cărnuri la grătar, pește făcut la plită. Este un loc relaxant unde poți petrece cu prietenii pâna la ziuă.

press to zoom

Delta care înconjoară Sfântu Gheorghe este cel mai mare ținut mlăștinos al Europei, unic prin marea întindere de stufăriș, alături de sălcii, papură, ferigi de apă și de o mare populație de nuferi. Localnicii chiar oferă turiştilor plimbări cu barca, numite ‘la nuferi’. Datorită vegetaţiei bogate, în zona Sfântu Gheorghe trăieşte şi o populaţie semnificativă de rațe sălbatice.

bottom of page